Expected evolution of air pollution

Időjárás-előrejelzés a légszennyezettség várható alakulása szempontjából

(2021.12.07.-2021.12.12.)

Előrejelzés a mai napra (12.07.)

Az ország túlnyomó részén élénk északnyugati, északi szél lesz a jellemző, nyugaton kevesebb, keleten több felhővel. A levegőminőség mindenütt kedvezően alakul. Estétől már keleten is csökken a felhőzet és mindenütt mérséklődik a légmozgás, így helyenként már növekedésnek indulhat a PM10 koncentrációja.

Előrejelzés a további három napra (12.08-12.10.)

Szerdán a délkeleti irányba forduló szél a Dunántúlon élénk lesz, ott továbbra is kedvezően alakul a levegőminőség. A Dunától keletre mérsékelt légmozgás lesz a jellemző, az Északi-középhegység térségében megnövekedhet a PM10 koncentráció, de napi átlagban várhatóan nem éri el az egészségügyi határértéket. Szerdán késő estétől nyugat felől csapadék érkezik és csütörtökön kelet felé áthalad az országon. Az északi területeken havazás, délen eső várható, a középső országrészben ónos eső is előfordulhat. A csapadékkal együtt a szél is megélénkül-megerősödik. Péntekre átmenetileg megnyugszik az időjárás, szombattól azonban ismét élénk északias szélre van kilátás. A változékony időjárásnak köszönhetően ismét mindenütt kedvezően alakul a levegőminőség.

További két nap tendenciája (12.11-12.12.)

Vasárnap a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik az északias szél és délkeleti felől újabb csapadékzóna érkezhet. A szeles, csapadékos idő még hétfőn is kitart, így ezekben a napokban is alacsony marad a PM10 koncentrációja.

Országos Meteorológiai Szolgálat

2021.12.07. 10:21

 

07.12.2021 10:26

News

Online vásárlás: mennyibe kerül?

Bevásárlás kényelmesen. Biztonságos vásárlás. Másnapi kézbesítés. Ingyenes visszaküldés. Csak néhány szófordulat az online vásárlás világából, melyek hallatán a számítógép, vagy mobiltelefon mögüli vásárlás a legkényelmesebb választás lehet a 21. századi ember számára. Ám minden éremnek két oldala van, az online vásárlás esetén az a bizonyos másik oldal a környezetterhelés problémája.

Aktív közlekedés: megfizethető kibocsátáscsökkentés

Egy ember életében központi szerepet játszik a mobilitás kérdése, hiszen a legtöbben kisebb vagy nagyobb távolságokat megtéve ingázunk a munkahely vagy iskola és a lakóhelyünk között. A transzport szektor, amelybe nem csak a civil közlekedés, de a fuvarozás, szállítmányozás is beletartozik, nagy mértékben felelős a káros anyagok kibocsátásáért.