Expected evolution of air pollution

Időjárás-előrejelzés a légszennyezettség várható alakulása szempontjából

(2022.11.25. – 2022.11.30.)

Előrejelzés a mai napra (11.25.)

Nyugodt idő lesz a jellemző a nap során, kevés felhővel. Északkeleten néhol beragadhat a köd, rétegfelhőzet, ezeken a területeken, romolhat a levegőminőség, napi átlagban azonban mindenütt jól alakul a PM10 koncentrációja.

Előrejelzés a további három napra (11.26. – 11.28.)

Hétvégén alapvetően marad a nyugodt idő, szombaton a Dunántúlon, főleg az északnyugati területeken élénkedhet meg a szél. Ott javul a levegőminőség, a főváros térségében, valamint északkeleten azonban tovább maradhat felhős, ködös idő és romló tendencia várható a levegőminőségben. Hétfőn ismét a dunántúli területeken lehet élénk a déli szél, itt továbbra is jól alakulhat a levegőminőség, míg északkeleten a szélcsendes területeken a PM10 koncentrációja átmenetileg az egészségügyi határértéket is elérheti, meghaladhatja.

A további két nap tendenciája (11.29. – 11.30.)

A jövő hét további részében mozgalmasabbá válhat az időjárás, így a levegőminőségben javulás valószínűsíthető az északkeleti területeken is.

Országos Meteorológiai Szolgálat

25.11.2022 10:25

News

2022. évi jártassági vizsgálati programok

Bővebb információ: Levegőminőség / Jártassági vizsgálatok / Programok menüpontban

Online vásárlás: mennyibe kerül?

Bevásárlás kényelmesen. Biztonságos vásárlás. Másnapi kézbesítés. Ingyenes visszaküldés. Csak néhány szófordulat az online vásárlás világából, melyek hallatán a számítógép, vagy mobiltelefon mögüli vásárlás a legkényelmesebb választás lehet a 21. századi ember számára. Ám minden éremnek két oldala van, az online vásárlás esetén az a bizonyos másik oldal a környezetterhelés problémája.

Aktív közlekedés: megfizethető kibocsátáscsökkentés

Egy ember életében központi szerepet játszik a mobilitás kérdése, hiszen a legtöbben kisebb vagy nagyobb távolságokat megtéve ingázunk a munkahely vagy iskola és a lakóhelyünk között. A transzport szektor, amelybe nem csak a civil közlekedés, de a fuvarozás, szállítmányozás is beletartozik, nagy mértékben felelős a káros anyagok kibocsátásáért.