Expected evolution of air pollution

Időjárás-előrejelzés a légszennyezettség várható alakulása szempontjából

(2022.05.17. - 2022.05.22.)

Előrejelzés a mai napra (05.17.)

A frontátvonulás következtében a levegőminőség kedvezően alakul.

Előrejelzés a további három napra (05.18.-05.20.)

Szerdán még sokfelé várható élénk, az alföldi területeken erős szél, ez kedvezően alakítja a levegőminőséget. Csütörtökön a dunántúli területeken lehet még élénk a szél, másutt mérséklődik a légmozgás. Péntekig nyugodt, napos idő lesz a jellemző, így az oxidatív anyagok koncentrációja átmenetileg megemelkedhetnek.

További két nap tendenciája (05.21.-05.22.)

Szombaton egy hidegfront érheti el az országot, amely hatására a szeles és csapadékos időjárás kedvezően alakíthatja a levegőminőséget a hétvége során.

Országos Meteorológiai Szolgálat

17.05.2022 10:30

News

2022. évi jártassági vizsgálati programok

Bővebb információ: Levegőminőség / Jártassági vizsgálatok / Programok menüpontban

Online vásárlás: mennyibe kerül?

Bevásárlás kényelmesen. Biztonságos vásárlás. Másnapi kézbesítés. Ingyenes visszaküldés. Csak néhány szófordulat az online vásárlás világából, melyek hallatán a számítógép, vagy mobiltelefon mögüli vásárlás a legkényelmesebb választás lehet a 21. századi ember számára. Ám minden éremnek két oldala van, az online vásárlás esetén az a bizonyos másik oldal a környezetterhelés problémája.

Aktív közlekedés: megfizethető kibocsátáscsökkentés

Egy ember életében központi szerepet játszik a mobilitás kérdése, hiszen a legtöbben kisebb vagy nagyobb távolságokat megtéve ingázunk a munkahely vagy iskola és a lakóhelyünk között. A transzport szektor, amelybe nem csak a civil közlekedés, de a fuvarozás, szállítmányozás is beletartozik, nagy mértékben felelős a káros anyagok kibocsátásáért.