Expected evolution of air pollution

Időjárás-előrejelzés a légszennyezettség várható alakulása szempontjából
(2023.09.22. – 2023.09.27.)

Előrejelzés a mai napra (09.22.)
Estig általában kevés lesz a felhő, majd estétől nyugaton már lehet zápor, zivatar. Nagy területen élénk, a Kisalföldön erős széllökések kísérik a délies szelet. Általában kedvezően alakul a levegőminőség.

Előrejelzés a további három napra (09.23. – 09.25.)
A hétvégén hullámzó front, majd mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Általában sok lesz a felhő és több hullámban várható jelentős csapadék. Előbb a Dunántúlon, majd másutt is megélénkül, sokfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. Hétfőn fokozatosan megszűnik a csapadék és mérséklődik a légmozgás. A változékony, csapadékos, szeles idő hatására kedvezően alakul a levegőminőség.

A további két nap tendenciája (09.26. – 09.27.)
Nagyrészt napos idő lesz, számottevő csapadék nélkül. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A levegőminőség többnyire kedvezően alakul.

Országos Meteorológiai Szolgálat

22.09.2023 10:55

News

2022. évi jártassági vizsgálati programok

Bővebb információ: Levegőminőség / Jártassági vizsgálatok / Programok menüpontban

2022. évi jártassági vizsgálati programok

Bővebb információ: Levegőminőség / Jártassági vizsgálatok / Programok menüpontban

Online vásárlás: mennyibe kerül?

Bevásárlás kényelmesen. Biztonságos vásárlás. Másnapi kézbesítés. Ingyenes visszaküldés. Csak néhány szófordulat az online vásárlás világából, melyek hallatán a számítógép, vagy mobiltelefon mögüli vásárlás a legkényelmesebb választás lehet a 21. századi ember számára. Ám minden éremnek két oldala van, az online vásárlás esetén az a bizonyos másik oldal a környezetterhelés problémája.

Aktív közlekedés: megfizethető kibocsátáscsökkentés

Egy ember életében központi szerepet játszik a mobilitás kérdése, hiszen a legtöbben kisebb vagy nagyobb távolságokat megtéve ingázunk a munkahely vagy iskola és a lakóhelyünk között. A transzport szektor, amelybe nem csak a civil közlekedés, de a fuvarozás, szállítmányozás is beletartozik, nagy mértékben felelős a káros anyagok kibocsátásáért.